Žiť zdravšie znamená žiť lepšie.

ÚSPEŠNÝ ŠTART DO NOVÉHO ŠKOLSKÉHO ROKA

HAPPY KIDS – VÝŽIVOVÝ DOPLNOK PRE VŠESTRANNÚ PODPORU DETSKÉHO ORGANIZMU


Letné prázdniny skončili a deti sa vrátili do školských lavíc. Rodičia sa tešia na trochu času pre seba a deti na svojich spolužiakov. V súvislosti s tým sa ale môže objaviť aj úzkosť či smútok z konca prázdnin a stres s nadchádzajúcich povinností. Tieto faktory, spoločne s prichádzajúcim jesenným počasím, potom môžu viesť k prechladnutiu sprevádzanému nádchou, kašľom a zvýšenou teplotou. Vo veľkom kolektíve detí sa nachladnutie navyše rýchlo šíri a imunitný systém si s ním nemusí stopercentne poradiť. Je teda vhodné podporiť imunitu detí a pokúsiť sa ich tak ušetriť od zbytočného trápenia. A ako inak, než prírodnou cestou?

HAPPY KIDS – výživový doplnok pre všestrannú podporu detského organizmu

Tento komplex prírodných látok obsahuje široké spektrum vitamínov, minerálov a stopových prvkov, ktoré sú nevyhnutné na celkové fungovanie vnútorného prostredia organizmu. Konkrétne sa jedná o vitamíny rozpustné v tukoch (vitamín A, E a D3) a vitamíny rozpustné vo vode (vitamín C a vitamíny B komplexu). Z minerálov a stopových prvkov sa tu nachádzajú vápnik, horčík, zinok, selén, mangán, chróm, draslík a jód. Okrem týchto prvkov sú v produkte HAPPY KIDS posilňujúce látky ako cholín, inozitol, PABA, luteín, koenzým Q10, bioflavonoidy, spirulina, lucerna, brokolica a kolagén.

Vitamíny získali svoj názov od slova "vital", teda životne dôležitý. Ide totiž o látky, ktoré si naše telo, až na výnimky, nevie vytvoriť samo a preto je nutné ich prijímať v strave. Každý jednotlivý vitamín má svoju jedinečnú funkciu a vitamíny sa medzi sebou aj navzájom dopĺňajú. Napríklad vitamín E je významným antioxidantom, ktorý vychytáva takzvané voľné radikály, ktoré poškodzujú bunkové membrány. Následne sa tejto pohltenej častice musí zbaviť, aby mohol vychytávať ďalšie a ďalšie voľné radikály, a k tomu slúži vitamín C. To však nie je jeho jediná funkcia. Vitamín C telo potrebuje na tvorbu kolagénu, ktorý zaisťuje pevnosť a pružnosť našich ciev či kože a tiež sa podieľa na tvorbe bielych krviniek. Práve biele krvinky sú významnou zložkou nášho imunitného systému a podieľajú sa na likvidácii baktérií, vírusov či parazitov, sú súčasťou alergickej reakcie a majú schopnosť tvoriť protilátky a vytvárať tak obranyschopnosť organizmu.

Minerály sú pre naše telo rovnako dôležité ako vitamíny a taktiež ich môžeme rozdeliť do dvoch skupín – hlavné minerál (makroprvky), ktoré naše telo potrebuje vo väčšom množstve (napríklad vápnik), a stopové prvky (mikroprvky) ktoré naše telo potrebuje v menšom množstve (napríklad jód). Práve nedostatkom jódu ale naša populácia aj tak často trpí. Je nevyhnutný pre správnu funkciu štítnej žľazy, ktorá má vplyv na úplne celý organizmus. Ovplyvňuje náš imunitný systém, našu hmotnosť, metabolizmus, náladu a nielen to. K jej správnej funkcii prispieva aj selén, ktorý navyše zaisťuje správnu funkciu pohlavnej sústavy (najmä u chlapcov), čo sa pozitívne prejaví v budúcnosti. Mangán bude podporovať rast a vývoj, rovnako ako chróm, ktorý navyše napomáha aj pri astme.


O vitamínoch a mineráloch je v blogu pomerne veľa informácií, takže sa teraz poďme pozrieť na doplnkové látky v produkte HAPPY KIDS:

Cholín je stavebnou látkou pre neuromediátor acetylcholín, ktorý zaisťuje prenos nervového vzruchu a teda komunikáciu medzi bunkami. Navyše napomáha využívať tuky v organizme, čím zabraňuje hromadeniu cholesterolu, a tak sa deti môžu už od útleho veku chrániť pred aterosklerózou. Chráni tiež pečeň pred rôznymi toxínmi.

Inozitol sa nachádza v membránach buniek v mozgu, srdci, svaloch či kostiach. Zaisťuje komunikáciu medzi bunkami, dokáže zvyšovať citlivosť na inzulín, vďaka čomu môžeme bojovať proti vzniku cukrovky.

Luteín je rastlinné farbivo, ktoré sa hromadí v očnej sietnici. Tu chránia bunky pred poškodením slnečným svetlom a bránia vzniku šedého zákalu či iných degeneratívnych očných chorôb.

Koenzým Q10 dokáže tvoriť v tele energiu a má antioxidačné účinky. Navyše má veľmi pozitívny vplyv na kardiovaskulárny systém, čím chráni pred vysokým tlakom, nepravidelným tepom a krvnými zrazeninami.

Bioflavonoidy sú skupinou antioxidantov, ktoré synergicky pôsobia s vitamínom C – v organizme ho chránia, podporujú jeho činnosť a zvyšujú jeho vstrebateľnosť.

Lucerna je bylina, ktorá rovnako ako cholín chráni organizmus pred vznikom aterosklerózy. Navyše pomáha pri zápaloch močového systému a pôsobí tiež preventívne proti vzniku cukrovky.

Brokolica napomáha zlepšovať trávenie a podporuje metabolizmus, vďaka čomu zlepší využitie všetkých prijatých látok. Navyše napomáha pri obnove slizníc, ktoré sú často vstupnou bránou rôznych infekcií.

Prípravok HAPPY KIDS je tak skutočne všestranným pomocníkom na podporu zdravia našich najmenších. Je určený pre deti od 5 rokov, jeho tekutá forma užívania navyše zaistí jeho ľahký príjem a doplnenie pitného režimu.