Žiť zdravšie znamená žiť lepšie.

Posilnite sa proti stresu pomocou výživových doplnkov


Stres je nešpecifická obranná reakcia organizmu na určité životné situácie, pričom štatistika uvádza, že až 70% populácie zažíva denne aspoň jednu stresovú situáciu. Vyvolávajúcim  podnetom („stresorom“) môže byť čokoľvek, na čo musí telo okamžite reagovať. Môžu to byť nielen negatívne (smrť blízkeho človeka, skúška, dopravná nehoda), ale aj silné pozitívne zážitky (výhra, ocenenie, úspešný športový výkon...).

Čo nám stres spôsobuje?

Na stresové situácie reaguje organizmus každého z nás zvýšenou tvorbou hormónu adrenalínu, ktorý uľahčuje organizmu zvládnuť záťaž. Trvalý stres a trvalý prebytok adrenalínu však môže viesť k poškodeniu zdravia, od bolesti chrbtice, či chronickej únavy, až po vysoký krvný tlak, choroby srdca a ciev, metabolické poruchy, ale aj rakovinu.

Na každodennú záťaž reaguje veľa ľudí neprimeraným spôsobom, napríklad nadmernou konzumáciou tukov a cukru. Pritom okrem dostatočného pohybu je dôležitým pomocníkom v odbúraní stresu práve správna výživa. 

Pokiaľ žije človek v ustavičnom telesnom a duševnom napätí, urýchľujú sa v organizme spaľovacie procesy a uvoľňuje sa množstvo tzv. voľných radikálov, ktoré nielen oslabujú imunitný systém, ale bezprostredne podporujú aj vznik rakoviny.

Ako tomu predchádzať?

Dôležitý je preto pravidelný prísun antioxidantov:  vitamínov A, C a E, ale najmä vitamínov skupiny B, ktoré sú priamo označované za „protistresové“ vitamíny, posilňujúce priamo nervové bunky. Spolu s minerálmi a stopovými prvkami pôsobia silne antioxidačne - likvidujú voľné radikály, čím zabraňujú škodlivým následkom stresu na organizmus.

Táto účinná ochrana je práve v synergii všetkých členov skupiny b - komplexu a ostatnými antioxidantami.  Preto je výhodné dopĺňať každodennú stravu komplexnými prírodnými výživovými doplnkami pre celú rodinu. Stres je totiž zlým radcom aj pri riešení rodinných problémov...